Content marketing

Schrijven van webteksten

Webteksten moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen zoals leesbaarheid, begrijpelijkheid en netheid. Niemand leest graag teksten die boordevol spel-, schrijf- en grammaticale fouten staan, of waarvan de lay out een rommeltje is. Tevens is het van groot belang dat uw doelgroep begrijpt wat u wilt zeggen en dat uw uitleg niet voor meerdere interpretaties vatbaar is. Ten slotte moeten ook zoekmachines uw teksten ‘begrijpen’ om ze kunnen indexeren. In jargon noemen we dit ook wel Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie.

Kortom, webteksten schrijven is geen activiteit die je ‘er even bij doet’: het vergt tijd, inspanning en aandacht. Tijd en moeite die u wellicht beter kunt besteden.

Heeft u hulp nodig bij het schrijven van uw teksten? Of ben je niet tevreden over de content op uw website? dBird Webredactie en Copywriting verzorgt de inhoud en vormgeving van webteksten, blogs, nieuwsbrieven, whitepapers, advertorials, reviews en andere online uitingen.

Content

Wat zijn dan goede webteksten?

Een goede webtekst bevat in ieder geval de volgende elementen:

 • Hij is scanbaar
 • Bevat duidelijke tussenkopjes en andere ankerpunten
 • U weet in één oogopslag wat het onderwerp is en of de tekst geschikt is (of niet)
 • Hij is begrijpelijk en eenduidig geformuleerd voor uw doelgroep
 • Hij is geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • Hij zet bezoekers aan tot actie (inschrijven voor de nieuwsbrief, downloaden van een whitepaper, vaker bezoeken van de website, etc.)

Redigeren van content

Wilt u dat iemand van buitenaf met een frisse blik naar uw website en uw content kijkt? Ook dan kun je bij dBird Webredactie en Copywriting terecht. De afgelopen jaren heb ik duizenden nieuwsberichten, blogs, reviews, tutorials, achtergrondartikelen, interviews en boekrecensies geschreven voor diverse opdrachtgevers. Tevens heb ik volop ervaring als eindredacteur met het redigeren van andermans teksten. Een vlotte pen en een kritisch oog zijn mijn tweede natuur geworden.

Als eindredacteur kijk ik uiteraard of je teksten foutloos zijn geschreven, maar daar houdt het niet op. Tevens kijk ik of de teksten:

 • Correct en actueel zijn
 • Een logische opbouw hebben
 • Overtuigend zijn geschreven/aanzetten tot actie
 • De juiste keywords in de (tussen)koppen bevatten
 • Correcte metadata gebruiken

Bent u op zoek naar een freelance webredacteur die nog eens kritisch naar uw online teksten kijkt? Neem dan contact op met dBird Webredactie en Copywriting.

Contact

 

Audio en video

Een goede en verzorgde aankleding van uw webteksten is minstens net zo belangrijk als de tekst zelf: het oog/oor wil immers ook wat. Zo worden teksten met omslagfoto beter gelezen dan teksten zonder foto.  Bovendien is een afbeelding een krachtig middel om een boodschap over te brengen. Denk maar eens aan infographics: in plaats van de samenvatting van een onderzoek te publiceren, vertelt een visuele weergave van de belangrijkste bevindingen zijn eigen verhaal. Het klinkt misschien als een cliché, maar soms zegt een foto meer dan duizend woorden.

Ook audiofragmenten en video’s zien we vandaag de dag steeds vaker voorbijkomen op internet. Bezoekers waarderen deze vormen van content: ze kijken of luisteren er graag naar en lokken interactie uit. Daarom scoren video’s hoog in Google.

Wat kan dBird Webredactie en Copywriting voor u betekenen?

Ik breng een logische structuur aan in uw webteksten, zorg dat ze goed leesbaar en begrijpelijk zijn voor uw doelgroep en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Audiofragmenten en video’s knip ik op maat en publiceer ik op uw website.

Vragen? Neem dan contact op met dBird Webredactie en Copywriting. Als u het contactformulier invult met daarbij een omschrijving van de opdracht, stuur ik een offerte. Deze is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. Desgewenst neem ik telefonisch contact met u op om het een en ander te bespreken.

Contact