WordPress

Wat is WordPress?

De tijd dat alleen een select groepje programmeurs en computernerds een websites kon bouwen ligt achter ons. Steeds meer mensen vertrouwen op content management systemen (cms): toepassingen waarmee u zelf uw eigen website kunt bouwen. Het grootste voordeel van een cms is dat het wijzigen van je teksten, toevoegen van nieuwe pagina’s en plaatsen van foto’s en video’s een stuk eenvoudiger is geworden. Technische kennis van programmeren behoort (vrijwel) tot het verleden.

Een van de populairste en meest gebruikte content management systemen ter wereld is WordPress. Het is een open source cms die zeer veel mogelijkheden biedt om een website naar eigen smaak in te richten, zowel qua vormgeving als functionaliteit. WordPress draait wereldwijd op meer dan 75 miljoen websites en ruim één op de vijf nieuwe sites die wordt gelanceerd (22%) draait op dit cms.

Bij de lancering in 2003 maakten vooral bloggers gebruik van WordPress om hun weblog te lanceren. Tegenwoordig kent dit cms veel meer toepassingen. Zo kunt u WordPress onder meer gebruiken om:

  • Een website over uzelf te maken
  • Uw portfolio online te zetten
  • Over het laatste nieuws te schrijven
  • Een discussieforum te starten
  • Een corporate site te maken
  • Uw eigen webwinkel te lanceren
  • Etc.

Opzetten van een WordPress-website

WordPress-logoWilt u een website die snel en makkelijk te onderhouden is? Dan is een WordPress-website de oplossing voor u. dBird Webredactie en Copywriting helpt met het opzetten van uw eigen WordPress-site. Gezamenlijk kijken we naar uw wensen en wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens zet ik deze ideeën op papier, maak ik een schets hoe de website er naar mijn mening uit moet zien en zoek daar een geschikt thema bij. Als u het groene licht geeft ga ik hiermee aan de slag en zet ik de website online. Indien gewenst schrijf ik ook de inhoud voor de site.

Afhankelijk van de hoeveelheid werk dat ik een project moet steken, spreken we van tevoren een bedrag af waarvoor ik de WordPress-website bouw. Voor een vrijblijvende offerte kunt u met mij contact opnemen.

Contact

 

Onderhoudscontract WordPress-website

Als een WordPress-website eenmaal online staat, vergt deze onderhoud. Niet alleen uw content, maar ook het cms zelf, de widgets en plugins vragen voortdurend om aandacht. En wat dacht u van back-ups? U wilt toch niet het risico lopen dat u al uw werk kwijtraakt of uw site niet meer goed werkt?

Als u hier geen omkijken naar wilt hebben, kunnen we een onderhoudscontract opstellen. Daarin maken we gezamenlijk afspraken over welke onderhoudswerkzaamheden ik verricht, de gewenste tijdstippen waarop het onderhoud plaatsvindt, hoeveel tijd ik hieraan besteed, welke vergoeding ik hiervoor vraag, etc.

WordPress cursus

Wilt u met WordPress beginnen en kunt u wel wat uitleg over de basisbeginselen gebruiken? Dan biedt een WordPress cursus uitkomst. In een persoonlijke sessie of in groepsverband praat ik u bij over de basics van WordPress. In een paar uur tijd weet u hoe WordPress is opgebouwd, waar u de juiste instellingen vindt, hoe u nieuwe widgets en plugins installeert, waar u op moet letten bij het zoeken van een (nieuw) thema, en ga zo maar door. Tevens kan ik een aantal schrijftips geven om hoger te scoren in Google.

Over de WordPress cursus
Op dit moment staat er geen volledige WordPress cursus in de planning. Mocht u toch wel wat hulp kunnen gebruiken bij uw website, neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Dan kijken we samen waar de knelpunten zitten en hoe ik u daarbij kunt helpen. Een paar uurtjes individuele begeleiding betekent vaak al een wereld van verschil.

Heeft u liever één-op-één  begeleiding? Geen probleem: ik kan thuis bij u langskomen om u persoonlijk de fijne kneepjes van WordPress bij te brengen. Daarvoor vraag ik een prijs van 30,00 euro per uur (exclusief BTW).

Bij de testimonials vindt u een overzicht hoe oud-deelnemers de cursus ‘Website bouwen met WordPress’ beoordeelden.

Interesse? Neem dan contact op met dBird Webredactie en Copywriting.

Contact