WordPress cursus

HTML, CSS, PHP, JavaScript, jQuery. Misschien klinken deze termen u bekend in de oren. Het zijn opmaak- en programmeertalen om websites hun vorm, opmaak en functionaliteit te geven. Om een website te maken had je behoorlijk wat technische kennis nodig. Het bouwen van een site was dan ook weggelegd voor een klein groepje ‘computernerds’.

Inmiddels behoort dat tot het verleden. Door de komst van zogeheten content management systemen (cms) kan iedereen zijn eigen website maken, zonder hulp van een websitebouwer of webmaster.

Maar een beetje begeleiding kan natuurlijk geen kwaad. Daarom heb ik een WordPress cursus ontwikkeld, een cursus waarin ik u de basisbeginselen van WordPress bijbreng.

Opbouw WordPress cursus

  • De eerste les is een algemene introductie. Ik ga onder meer in op de ontstaansgeschiedenis van internet, achtergronden van webdesign, de opkomst van content management systemen, zaken waar u op moet letten als u een hostingprovider zoekt en hoe u WordPress installeert op de server van uw webhoster.
  • In de tweede en derde les staat het WordPress Dashboard centraal, ook wel de back-end of achterkant van WordPress genoemd. Ik neem de verschillende menu’s en functionaliteiten van WordPress met u door. Tevens ga ik in deze les in op het vinden van geschikte thema’s voor uw website en hoe u hier aanpassingen aan kunt maken.
  • In de vierde en vijfde les gaat u zelf aan de slag en zetten we de eerste stappen om uw WordPress-website vorm te geven. We gaan onder meer de eerste pagina’s opzetten, berichten schrijven en een navigatiemenu maken.
  • De zesde les staat in het teken van widgets en plugins. Hiermee kunt u onder meer uw website extra functionaliteit meegeven en aanpassingen maken in de vormgeving. Tevens laat ik u zien hoe u een contactpagina voor uw bezoekers aanmaakt.
  • De zevende en laatste les sta ik stil bij de werking van Google en hoe wij onze informatie zoeken op internet. Tevens geef ik schrijftips om gebruiksvriendelijke en zoekmachinevriendelijke teksten te schrijven die goed scoren in Google.
Over de WordPress cursus
Op dit moment staat er geen volledige WordPress cursus in de planning. Mocht u toch wel wat hulp kunnen gebruiken bij uw website, neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Dan kijken we samen waar de knelpunten zitten en hoe ik u daarbij kunt helpen. Een paar uurtjes individuele begeleiding betekent vaak al een wereld van verschil.

Hoe cursisten de cursus ‘Website bouwen met WordPress’ beoordelen

Quote“Anton is vriendelijk, kundig en behulpzaam bij vragen.”
“Nuttige cursus. Na afloop kon ik mijn eigen website maken.”

“Prima, top docent. Ontzettend tof dat hij deze cursus verzorgt.”
“De lessen zijn stimulerend en goed voorbereid.”

“Prima docent. Erg vriendelijk, geduldig en duidelijk.”
“Anton weet ontzettend veel van WordPress af. What you see is what you get. Geweldig!”

“De cursus voldoet aan de verwachtingen en biedt de mogelijkheid toe te passen in de praktijk.”
“Anton is een bevlogen docent met hoge vakbekwaamheid”

Quote“Anton is een geduldige, hardwerkende professional.”
“Goede cursus met alle basisbeginselen”

Gemiddeld rapportcijfer voor de cursus: 8
Gemiddeld rapportcijfer voor de docent: 8

Individuele begeleiding WordPress

Heeft u liever één-op-één  begeleiding? Geen enkel probleem. Ik kom persoonlijk bij u langs om u alles over WordPress te laten zien en vertellen. Ik stem het lesprogramma af op uw wensen. Heeft u na afloop nog vragen? Dan kunt u vanzelfsprekend bij mij terecht en kijk ik hoe ik u kan helpen.

Voor persoonlijke begeleiding hanteer ik een tarief van 30,00 euro per uur (excl. BTW).

Heeft u een klein groepje medewerkers die een WordPress cursus kan gebruiken? Neem dan contact met me op voor een prijsopgave: wellicht dat ik groepskorting kan bieden of een ander leuk aanbod kan doen.

 

Contact