Over Anton Mous

Studie

Ik ben Anton Mous, oprichter en eigenaar van dBird Webredactie en Copywriting. Ik ben 38 jaar oud en geboren en getogen in het Asten, een Brabants dorpje dat tegen nationaal park de Peel aanligt. Daar heb ik gewoond tot en met mijn middelbareschooltijd.

Na het behalen van mijn diploma aan het vwo verliet ik huis en haard om politicologie te studeren, met als specialisatie naoorlogse Nederlandse parlementaire geschiedenis. Dat was aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn studietijd liep ik stage bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) en Stichting Kenniscentrum D66 (tegenwoordig Mr. Hans van Mierlo Stichting). Tevens was ik redactielid van De Heraut, het studieblad voor de studenten politicologie, en deed ik vrijwilligerswerk bij enkele organisaties.

Werkervaring

Na wat praktijkervaring in de politiek merkte ik dat daar mijn passie niet lag. Internet en schrijven pasten meer in mijn straatje. Daarop besloot ik om me te laten omscholen tot allround webredacteur. Zo heb ik onder meer cursussen gevolgd op het gebied van webredactie, content management, social media, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en interviewtechnieken.

De opgedane kennis heb ik in praktijk gebracht bij diverse webredacties. Zo heb ik onder meer geschreven voor TabletGuide.nl, Paradigit.nl, GSMinfo.nl, Telefoonabonnement.nlTechzine.nl en het actualiteiten- en opinieprogramma EenVandaag. Schrijven en redigeren van zoekmachinevriendelijke teksten heeft in deze functies altijd een sleutelrol gespeeld. Daarnaast heb ik me beziggehouden met:

  • Het up-to-date houden van de website
  • Het aanleveren en bewerken van beeldmateriaal met Photoshop
  • Audio- en/of videobewerking
  • Onderhouden van social media kanalen
  • Opstellen van PR-berichten
  • Versturen van digitale nieuwsbrieven
  • Formuleren van een nieuwsbriefanalyse, online contentstrategie en social media plan

Ten slotte heb ik een WordPress-website van de grond af gebouwd en gelanceerd voor Kinderkoor St. Frans en RM Teaching. Tevens onderhoud ik deze websites wekelijks.

Mijn volledige curriculum vitae vindt u op mijn persoonlijke website. Dat geldt ook voor een overzicht van mijn publicaties.

dBird Webredactie en Copywriting

Eind 2014 vond ik de tijd rijp om mijn eigen bedrijf te starten. Ik heb toen lang en hard nagedacht over wat ik wilde gaan doen en welke bedrijfsnaam goed bij mij paste. De oprichting van dBird Webredactie en Copywriting is het eindresultaat.

Ik houd me bezig met het schrijven van begrijpelijke, leesvriendelijke en zoekmachinevriendelijke webteksten. Dat zijn teksten die inspelen op de wensen van uw doelgroep, leiden tot conversie, goed door zoekmachines geïndexeerd worden en hoog scoren in de zoekresultaten. Naast contentcreatie en content marketing kunt u me ook inhuren voor het opzetten van een WordPress-website of WordPress-training.

 

Meer weten over mijn bedrijf en bedrijfsfilosofie? Klik dan op ‘Over dBird’
Meer informatie over mijn diensten