Over dBird

Oprichting dBird Webredactie en Copywriting

Het schrijven van goede (web)teksten is niet voor iedereen weggelegd. We schudden niet allemaal de teksten zomaar uit onze mouw. Een vlotte pen en eigen schrijfstijl ontwikkel je niet van de ene op de andere dag.

De Amerikaanse auteur Nathaniel Hawthorne (1804 – 1864), bekend van The Scarlet Letter (1850), drukte het in de negentiende eeuw zeer treffend uit. Hij zei:

Quote“Easy reading is damn hard writing.”

 

Nathaniel Hawthorne (1804 - 1864)

Nathaniel Hawthorne (1804 – 1864)

Vrij vertaald: ‘Prettig lezen is verdomd moeilijk schrijven’. Wat Hawthorne hiermee bedoelde te zeggen is dat een schrijver hard moet werken om goede teksten te schrijven die prettig lezen. Een auteur moet zijn woorden zorgvuldig kiezen, teksten herlezen, herschrijven, schrappen, nieuwe formuleringen bedenken, en ga zo maar door. En dat hele proces misschien wel meerdere malen herhalen.

Anderhalve eeuw later heeft de filosofie van Hawthorne nog steeds niet aan betekenis ingeboet. Ik durf zelfs te beweren dat met de komst van internet goed schrijven belangrijker dan ooit is.

Vanuit deze filosofie ben ik in 2015 gestart met dBird Webredactie en Copywriting.

Hoe ben je op de naam dBird Webredactie en Copywriting gekomen?

Over mijn bedrijfsnaam heb ik lang en goed nagedacht. Op een gegeven moment had ik meerdere namen in mijn hoofd, maar uiteindelijk koos ik voor dBird Webredactie en Copywriting. De toevoeging ‘Webredactie en Copywriting’ spreekt voor zich: dat is waar ik me mee bezighoud. De –d in ‘dBird’ staat voor digital, een verwijzing naar het world wide web, de digitale wereld waar ik praktisch 24/7 in leef.

De ‘Bird’ in mijn bedrijfsnaam staat symbool voor mijn werkwijze. Net als een vogel ‘zweef’ ik als het ware boven webteksten en andere content: ik kijk niet alleen naar de kleinste details, maar juist ook naar het totaalplaatje. Tekst is meer dan een verzameling woorden die zinnen, alinea’s en paragrafen vormen: u wilt immers een boodschap of verhaal overbrengen, of mensen aanzetten tot actie. Om daar in te slagen moet het gehele plaatje in orde zijn.

Wat kan dBird Webredactie en Copywriting voor u betekenen?

U kunt dBird Webredactie en Copywriting inhuren om:

  • Webteksten te schrijven en/of te redigeren
  • Als eindredacteur op te treden
  • Content te optimaliseren voor zoekmachines
  • Teksten van aankleding te voorzien, zoals een omslagfoto of infographic
  • Audiofragmenten en video’s op maat te maken
  • Content online te publiceren
  • Uw website up-to-date te houden
  • WordPress-training of bijscholing te verzorgen (zowel klassikaal als één-op-één)

Of het nu om een eenmalige klus gaat of een langlopend project: alles is bespreekbaar.

 

Klik op ‘Diensten’ voor een overzicht van de diensten die dBird Webredactie en Copywriting aanbied