post

Pokémon Go in cijfers

Iedereen kent en speelt het. Ik heb het over Pokémon Go. Een goed excuus om stil te staan bij hoogte- en dieptepunten van de mobiele sensatie van dit moment.

Pokémon Go is hot! Het ene na het andere record wordt aan gort geslagen door de kleine zakmonstertjes. Volgens de laatste telling is de game wereldwijd al meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het is groter dan Twitter, LinkedIn en Tinder gecombineerd. Het aantal downloads vertaalt zich eveneens in keiharde coins: naar schatting levert het spel zo’n 10 miljoen dollar op aan inkomsten. Niantic, de ontwikkelaar van de game, profiteert hier uiteraard van, maar ook Google, Apple en Nintendo.

Welke factoren verklaren dit succes? Wie zal het zeggen. Wellicht dat het gevoel van nostalgie een rol speelt. Het zijn immers geen tieners die de game massaal spelen, maar volwassen mannen en vrouwen. De doelgroep die in de jaren ’90 en na de eeuwwisseling in groten getale de tekenfilm keek. Grote kans dat ze alle 151 Pokémon uit het eerste seizoen zonder problemen kunnen opnoemen.

Pokémon Go kent hoogtepunten en dieptepunten. Om met de laatste categorie te beginnen: we kennen allemaal de berichten over de bugs die de game sinds dag één plagen. Voetstapjes die niet werken, servers die overvol zitten, de game die om de haverklap crasht, zeldzame Pokémon die eerder wel bestonden en uit het niets uit de Pokédex van gamers worden verwijderd. Ook is het nog altijd niet mogelijk om Pokémon met anderen te ruilen. Kinderziektes waar aan wordt gewerkt, aldus Niantic. En wat dacht je van de vervelende incidenten en ongelukken die hebben plaatsgevonden als gevolg van Pokémon Go?

Ben je geïnteresseerd in de hoogtepunten van Pokémon Go? Dan is de onderstaande infographic voor jou. Bargainfox toont cijfers over de downloadaantallen, omzetcijfers, gebruikers, krantenkoppen en de Pokémon zelf. Ben je meer geïnteresseerd in realt-ime data? Ga dan snel naar de website van Bargainfox.

 

 

Bron: Bargainfox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.