VPNGids

VPNGids.nlVPNGids.nl logo is een website die in het teken staat van virtuele privénetwerken (VPN’s), online privacy, internetcensuur en veilig internetten. De laatste jaren staan deze topics steeds vaker in de spotlights. Privacy is een belangrijk goed steeds vaker onderwerp van gesprek. Of het nou om een app-ontwikkelaar gaat die een smartphone-applicatie ontwikkelt, of het gegeven dat steeds meer websites (ongevraagd) cookies plaatsen op onze apparaten om ons surfgedrag in kaart te brengen, of dat hackers en cybercriminelen alles uit de kast halen om zoveel mogelijk persoonsgegevens te verzamelen, privacy komt altijd om de hoek kijken. Dat geldt ook voor vrijheid van meningsuiting, online censuur en onbezorgd op internet surfen.

Een VPN is een simpele oplossing om al deze problemen aan te pakken. Met een VPN beveilig je de verbinding tussen jouw computer, smartphone of tablet en het internet. De software maskeert je IP-adres en versleutelt het internetverkeer tussen jouw apparaten en de VPN-server. Hierdoor surf je veilig en (vrijwel) anoniem op het internet en voorkom je dat je provider of hackers en cybercriminelen je internetverkeer afluisteren. Een VPN stelt je tevens in staat om internetblokkades en geografische restricties te omzeilen. Een Netflix-serie of sportwedstrijd bekijken die alleen in het buitenland wordt uitgezonden, is hierdoor een koud kunstje.

Het VPNGids team bestaat uit een klein groepje vaste mensen die een interesse delen in alle onderwerpen gerelateerd aan VPN’s, online privacy en cybersecurity. Naast een aantal vaste medewerkers werkt VPNGids tevens met freelancers die een bijdrage leveren aan het vergroten van zijn online autoriteit en expertise. In dat kader schrijf ik dagelijks artikelen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy, cybercrime en online veiligheid.

Naast de berichtgeving over deze onderwerpen heb ik ook diverse achtergrondartikelen voor VPNGids.nl geschreven.  De belangrijkste heb ik hieronder opgesomd.

 

 

<=== Terug naar het portfolio-overzicht