post

WordPress tutorial: foto’s toevoegen aan de Tekst-widget

Als je enigszins bekend bent met WordPress, dan heb je vast en zeker wel van de Tekst-widget gehoord. Een geweldige widget die je standaard bij WordPress geleverd krijgt, maar wel een met flinke keerzijde: je enkel ‘platte tekst’ toevoegen. In deze blog leg ik uit hoe je ook foto’s, afbeeldingen, URL’s en video’s hier aan kunt toevoegen. 

De Tekst-widget is een krachtige tool om bepaalde pagina’s of content extra goed uit de verf te laten komen op je WordPress-website. Zo maak ik er voor dBird.nl op verschillende manieren dankbaar gebruik van. Zo heb in de sidebar een container opgenomen waarin ik benadruk waarom mensen zaken met mij (zouden moeten) doen. Daarnaast wil ik extra nadruk leggen op de pagina waarin ik een aantal testimonials heb opgenomen waarin opdrachtgevers en oud-cursisten over hun ervaringen met mij vertellen. Tot slot heb ik in de sidebar een tekstfragment opgenomen met daarin een foto van mijzelf en een link naar de contactpagina. Maar je zou ook een container kunnen toevoegen waarin je al je social media kanalen noemt of een bedrijfsvideo, slider of galerij toont. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De makers van WordPress hebben voor dit doeleinde de Tekst-widget bedacht. Deze widget kent echter één belangrijke keerzijde: je kunt er alleen zogeheten ‘platte tekst’ kwijt. Dat is tekst zonder opmaakelementen en andere HTML-toevoegingen zoals linkjes (URL’s), foto’s, afbeeldingen en ga zo maar door. Simpel gezegd, met de Tekst-widget kun je alleen wat regels tekst schrijven.

Maar wat als je nou een foto van jezelf in de sidebar wil plaatsen? Of een URL opnemen die naar een specifieke pagina op je site verwijst?

Black Studio TinyMCE Widget

Daarvoor heeft het Italiaanse Black Studio een oplossing bedacht: de Black Studio TinyMCE Widget. Zodra je deze plugin installeert, wordt er een nieuwe widget aan je website toegevoegd: de Visuele Editor. Zoals de naam al verklapt werk je dan met de WYSIWYG-editor, precies dezelfde bewerker die je van Berichten en Pagina’s kent. Verdere uitleg over hoe deze plugin werkt is dan ook overbodig.

In de onderstaande video laat ik zien hoe je deze plugin installeert, waar je hem kunt vinden en wat er zoal mee mogelijk is.

Veel succes ermee! Mocht je onverhoopt toch met een vraag zitten, schroom je niet om hem in de reactiemogelijkheden te stellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.